Alcohol en gewicht verliezen

Alcohol en gewicht verliezen gaan helaas niet samen !

Ten eerste remt alcohol de vetafbraak in ons lichaam.  Alcohol heeft hetzelfde effect op de insuline huishouding als suiker! Een overdadige maaltijd met alcohol nuttigen maakt alcohol tot een echte dikmaker.

Alcohol remt de spijsvertering. Ons lichaam geeft voorrang aan de afbraak van alcohol. Pas daarna breekt ons lichaam de eiwitten, koolhydraten en vetten af. Helaas ook wijn en bier en niet alleen de sterke dranken vertonen dit effect.

Alcohol verlaagt de bloedsuikerspiegel en kan de oorzaak zijn van eetbuien. Pas vooral op met een lege maag dan is de kans het grootst op overdadig eten. Nuttig alcohol daarom pas gedurende de 2e helft van de maaltijd.

Als je snel gewicht wilt verliezen drink dan zo weinig mogelijk alcohol en vervang het door water. Je kent de slogan geniet maar drink met mate!

Rode wijn heeft de voorkeur boven witte wijn en bier. Dit vanwege het aantal calorieën en de kleurstoffen met name resveratrol welke een gunstig effect hebben op de gezondheid van je bloedvatenstelsel, waardoor je de kans op hart en vaatziekten vermindert. Drink de rode wijn niet op een lege maag maar zorg voor een goede bodem liefst met vezelrijk voedsel.

 

Klik op onderstaande knop voor een gratis mini afslank cursus

 

Klik hier!